onsdag den 12. november 2008

Brisbane - Første dag


Vi have bestilt en udflugt med APT, til O'Reillye's. Vi blev hentet ved hotellet af en lille bus, og kom afsted lidt over 8. Vi kørte ind til et opsamlingssted hvor vi blev "indlogeret" i en anden lille bus, med folk fra andre hoteller.

Turen gik først til Mt. Tamborine, et taffelbjerg noget syd for Brisbane. Der var en meget stejl tur derop, nogen steder på 15%. Oppe på bjerget var der en fantastisk udsigt, og der lå også en regulær turistby, hvor vi fik morgenkaffe/the og fik købt lidt turistguf - bl.a. en paraply, med aboriginalmotiver, for det regnede for en gang skyld.


Ovre på den anden side af vejen, lå der en tysk kukursforretning - jo, med et utal af kukure, standerure og naturligvis også divers(t)e turistting.
Man kunne købe næsten alt, fra en blyantspidser til 1$ til et vildt flot standerur til over 17.000$ - Jo, der var sandeligt et bredt udvalg.

Afsted igen efter en lille times tid, op til O'Reillye's.
På vejen stoppede vi ved et udsigtspunkt, hvor man kunne se alle de gamle vulkaner der i tidernes morgen har udformet landskabet omkring Brisbane. På en god klar dag kan man se helt ud til havet.
O'Reilyes - er nu en slags B&B i stort stil, placeret i et område med våd regnskov omkring, langt oppe i bjergene. Vi havde for første gang lange bukser og trøjer på - det passede fint til temperaturen deroppe.

Historien bag stedet er meget kort, at de slog sig ned i det der nu kaldes Lamington Nationalpark, og forsøgte sig med farmning hhv. mælkeproduktion. Nogle år med dårlig afsætning, fik dem til at gøre mere og mere ud af de mange forespørgsler, der var på overnatninger fra folk fra byen.
Tilsidst blev farmen til et hotel/feriested (man kan også campere der). I dag er det et wellnesscenter i den store stil - og meget specielt for fugleinterresede.

Vi skulle naturligvis ud og opleve deres Tree Top Walk. Det er en hængebro der går gennem toppen af regnskoven, en meget speciel oplevelse. Der er langt ned...

For enden var der en "have" (midt i en regnskov?) Der var planter som man ellers kun finder i et drivhus, men også almindelige som man finder i Danmark, f.eks. rhodondendrum.

Vi fik lidt travl med at få noget at spise, så det blev til pølseruller - en slags fransk hotdog, men i butterdej...
Der var en nysgerrig papegøje og en fræk vild kalkun der gik rundt mellem bordene og "støvsugede" for krummer.

Der blev solgt fuglefrø til fodring af fuglene, men de måtte kun fodres på en bestemt plads. Dér var der ret velbesøgt af japanere - og i træet fandt vi ud af at der lå en phytonslange og sov!


Hende der styrede fodringen på pladsen, fortalte om de vilde kalkuner, at der er én dominerende han, som styrer alle hunnerne. Når de lægger æg giver de dem til ham, hvorefter han graver dem ned. Han passer dem så i 11 måneder, til gengæld er de så fuldt udviklede når de så endelig kommer frem.

At de bliver kaldt for vilde kalkuner, er nok en overdrivelse, de er ret tamme, og går ikke af vejen for at foretage en både nærgående og grundig undersøgelse af evt. uovervågede tasker.
På vejen tilbage mod Brisbane, stoppede vi ved et sted hvor de opdrætter Alpaca'er. Det er en slags minilama, de bliver kun omkring 1,5 meter i skulderhøjde.

De er ret intelligente og venlige, og kan bruges som kæledyr.

På farmen havde man omkring 500 dyr. Ulden er meget blød, og kan tåles af de fleste allergikere, der laves både trøjer, sengetøj og meget andet af den.

Sidste stop var O'Reilly's Wine Cellar, med behørig vinsmagning - noget anderledes vine end vi er vant til.

På vej ind til byen, fortalte chafføren hvorfor næsten alle huse har fine støbejernsrækværk rundt om verandaerne.
Det stammer tilbage fra dengang hvor sejlskibene sejlede the til England, når de endelig kom i havn, var det bare med at få losset så hurtigt som muligt, og så finde noget billigt, som var nemt at håndtere, og som kunne fungere som ballast på vej sydpå igen - og dér kom støbejernsrækværk ind i billedet, med det resultat at rigtig mange huse fra dengang, fik nogle meget flotte rækværk, til en billig penge.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar