torsdag den 20. november 2008

Sydney - anden dag




Vi var på 1/2 dags sightseeing tur. Vi blev hentet på hotellet og kørt til et opsamlingssted - og da vi var det første hotel på opsamlingsruten, fik vi nærmest to gange sightseeing, da vi var rundt til 7 andre hoteller.












Selve turen gik over Harbourbridge, med fotostop på den anden side: Havn, bro og operahuset.
Vi kom mest rundt i den nordlige del af Sydney, og også til forstaden Manley, som ligger ved indsejlingen til Sydney Harbour, der købte vi kaffe og pandekager i en café der lå lige ned til stranden hvor en masse skolebørn holdt konkurrencer.



Blev sat af i Darling Habour, og faldt "helt tilfældigt" forbi The Slip (hvor Frederik mødte Mary...), dét gav vist et point hos fruen !

Fik en enkelt fadøl, og forsatte så hjemad mod hotellet. På vejen kikkede vi ind i et indkøbscenter for at få lidt at spise med hjem. Udvalget var bare enormt - alt, i alle afskygninger, kan man få (undtagen rugbrød) . Og så har de oven i købet pyntet op til Jul !!!

Hjemmefra var der var købt billetter til en koncert
i Sydney Opera House, de skulle hentes en halv time før "forestillingen" startede, så vi tog afsted i god tid, og havde derfor god tid til at tage det fantastiske bygningsværk i øjesyn. At "skallerne" er belagt med tusindvis af glaserede kakler vidste vi ikke i forvejen.

Selve koncertsalen var enorm, og for enden var der det største orgel vi nogensinde havde set - med "indbyggede" klokker (dem hørte vi dog ikke).
Det var en klassisk koncert: The Dream of Gerontius, flot fremført med sopran og tenor, samt et meget stort kor.

Der var langt at gå tilbage, men det tog et stykke tid at få fat i en taxa, men vi fik da fat i en til sidst.
Det skal siges, at det ikke er specielt dyrt at køre med taxa i Australien, heller ikke i Sydney, turen mellem hoteller og operaen (ca. 3 km.) kostede 12$ (45 DDK) hver vej.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar