onsdag den 3. december 2008

NZ: Waitangi - Warkworth

Stod tidligt op, og fik tømt Black- og Graywater (Blackwater: Toilettet, Graywater: Opvaskevand), samt fyldt noget frisk vand på inden vi kom afsted.
Fandt Haruru Falls kort efter vi kom afsted, jo det var da et vandfald, men ikke specielt imponerende.

Vi havde sat os for at se de store Kauri træer i Waipoua skoven, og derefter at komme så langt sydpå som dagen tillod.

Da vi kom til Opononi, ved fjorden 'Hokianga Harbour', mødte der os et mærkeligt syn - et kæmpemæssig sandbjerg ovre på den anden side af fjorden.



Vi standsede ved en kiosk og fik os en is, og fik at vide at der lige var blevet spottet hvaler i fjorden - men de viste sig ikke igen, så længe vi var der.
Ovenfor byen, kørte vi ud til et udsigtspunkt, hvor der var endnu et utroligt flot udkik over sanddynen og fjorudmundingen, man kunne også se op langs kysten ud mod det Tasmanske hav.
Det tog i alt nogle timer at komme over til Waipoua skoven, men det var ikke til at overse hvor man skulle stoppe - der var masser af andre biler. Vi tullede ned ad den samme gangsti som alle de andre, og kom frem til en lille plads hvor man kunne kigge op på "alle træers moder" Tane Mahuta - Det var stort, rigtigt stort.




Omkreds 13,7 meter, 17,7 meter op til den første gren og i alt 51,5 meter højt.
Man vurderer at træet er omkring 2000 år gammelt



Noget længere sydpå, hvor vi havde kørt forbi flere Kauri museer, kom vi til The Kauri Museum i Matakohe (http://www.kaurimuseum.com/)





Vi havde desværre ikke mulighed for at bruge mange timer på museet - billetten gjaldt for 2 dage, det siger noget om hvor meget der er at se på.
I kælderen var der en udstilling af Kauri Gum - nej, det er ikke gummi, det er rav. Rav i så voldsomme mængder at man ikke kan fatte det.



Det kan næsten ikke beskrives, men der var ravklumper fra fingerneglsstørrelse op til en full size buste af en maorihøvding - der var masser af ravstykker på størrelse med en håndbold.


Museet viste meget andet, møbler, værktøjer, forskellige opstillede interiør fra starten af 1900 tallet, en fuldskala savmølle, osv. man kunne godt bruge 2 dage på museet.



Det var planen at køre til Maungaturoto og så dreje til højre mod Aukland, men vi kunne ikke finde nogen skilte imod Maungaturoto - I stedet for blev der skiltet mod en lille bitte flække der hedder Brynderwyn, som vi havde gevaldigt svært ved at finde på kortet, men den var der.
Da vi nåede ned til Kaiwaka var der et skilt der viste campingplads mod venstre, vi drejede af og kørte den ene kilometer efter den anden - uden at se noget der lignede.
Vi vendte om, og da vi kom tilbage til Kaiwaka, så vi på kortet at der ville have været 14 kilometer ud til campingpladsen. Da der kun var omkring 15 km. til en campingplads, hvis vi forsatte sydpå, gjorde vi det.

Det var et dyrt sted (Sheep World, ca. 6 km nord for Warkworth) vi kom ind på, 40$ for en nat, men så fik vi skam også en bås at parkere i, med eget toilethus/badehus ! Der var skam også spa, selvfølgelig mod et beløb af 5$ pr. person.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar