onsdag den 10. december 2008

NZ: Auckland (bytur)

Sov længe - Til klokken 7 ! - Og stod op til tørvejr, med lidt blå himmel ind i mellem...

Tog bussen ind til Down Town. Linje 625 til Britomart, for 3,25$ pr. person.
Gik ned til The Ferry Building ved havnefronten, og hoppede på en Explore Bus, som er en Hop On/Hop Off bus - et Day Pass kostede 35$.

Vi hoppede af første gang ved rosenhaven, den var en hyldest til Nancy Steen, som havde været rundt på New Zealand, og havde samlet mange af de roser som indvandrerne havde haft med, i sin have.


Auckland museum havde en fantastisk udstilling om maorierne, huse, redskaber, kanoer, klæder og meget andet.
Der var også en forestilling, hvor de fortalte om musikkens udvikling, og guitarens betydning for deres musik. I gammel tid var deres musik mest baseret på rytmiske instrumenter, primært korte pinde der blev slået mod hinanden.
Disse pinde blev også brugt en i leg, hvor man står overfor hinanden og kaster dem frem mellem hinanden - den der først taber en pind har tabt.
Legen trænede både deres armmuskler og koordinationsevner.

Englænderne og Maorierne havde flere slag tilbage i midten/slutningen af 1800 tallet, syd for Auckland, omkring en by der hedder Bombay i dag.
Der, ved Bombay, ser man i dag det første velkomstkilt til Auckland, selv om det er 45 kilometre til centrum.
I går spiste vi frokost mellem Hamilton og Bombay, i en lille by hvor der var en mindekirkegård med faldne fra et af disse slag. Både englændere og maorier var begravet på kirkegåden.
Der var mange andre ting at se på museet, man kunne nemt have brugt en dag dér alene.

Vi forsatte med Hop On bussen, til Auckland Skytower.


Tårnet er 328 meter højt, dvs. højere end det i Sydney, som er 304 meter (men det er spidsen på Auckland Skytower der er højere, ikke udsigtsplatformen...)


Uanset hvilken af dem der er højest, så er udsigten ikke at kimse ad !
Og så har den også en restaurant, der især er populær om aftenen.

Så var det ned til Victoria Park Market, det var en losseplads i de gode gamle dage, i dag er det - som navnet antyder - et marked, men med små separate butikker.
Vi fik købt en taske med både hjul og håndtag, som skulle erstatte en af vores håndtasker på vores videre færd, og fruen fik endnu engang udvidet smykkebeholdningen...

Vi gik tilbage til Hop On stoppestedet, og stod og ventede i en halv time - der kom bare ikke nogen bus, surt show - så der var ikke andet at gøre end at få gang i bentøjet og finde vej ned til havnen igen.
Der var ikke ret langt, og fordi vi gik selv, i stedet for at køre med bussen, kom vi ned omkring Viaduct Harbour. Det er nok folk med ret anselige indkomster, der bor i de lejligheder der ligger ud til havnen. Lystbådene i havnen var af kaliber "meget stor" eller større (30 til 50 fod).

Vi fandt et bord ud mod havnen, på en "Italiensk" restaurant, hvor vi blev betjent af en russisk pige, som fortalte at der var folk af alle mulige nationaliteter der arbejdede i restauranten.
Mens vi sad og spiste, med udsigt over den havn, som blev bygget da Kiwierne vandt Americas Cup og hvor den derfor skulle starte næste gang, kom der en stor flok nisser løbende - Auckland julenisseløb !


Bagved ligger der et museum om sejlbåde og kajen bagved, er fuld af træsejlbåde, som bliver brugt til undervisning
Det så festligt ud med alle løberne, alle var klædt ud i nissedragter, med to undtagelser - de var klædt ud som rensdyr (og der var langt over 20 graders varme - det må have været lunt !)
Der var flere restauranter/barer og der var en meget hyggelig stemning, så mange hujede på dem.

Tullede ned til bussen, forbi træskibsmuseet og sejlerskole, og kørte med bussen tilbage til campingpladsen.


I nat er det sidste nat i camperen, den skal afleveres i morgen...suk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar