onsdag den 17. december 2008

Tokyo - København

Vågnede før vækkeuret begyndte at støje, var det morgenrejsefeber? Så vi var klar til afgang i rigtig god tid.

Det regnede - det var godt det ikke regnede i går, da vi var på tur - så portieren kom rendende efter os ud på gaden - "skulle han ikke ringe efter en taxa til os?" Han gik hovedrystende tilbage, da vi fortalte ham, at vi bare skulle gå over til et andet hotel (ca. 400 meter).
Vi kom over til Shinjuku Wasington Hotel uden at blive fuldstændig gennemblødte, det tog omkring 15 minutter.
Vi blev mødt af en venlig japaner, der spurgte til hvilken lufthavn vi skulle til, og sørgede for at vi fik de rigtige mærkater på vores bagage.

Turen fra hotellet og ud til Narita lufthavn tog halvanden time. Vi skulle af ved det sidste af tre stop: Terminal 1, North Wing (det finder man ud af, i en af deres mange brochurer, ud fra hvilket luftfartsselskab man skal flyve med).

Offentlige toiletter er et kapitel for sig i Japan. Der er et panel med 5 knapper:
1. Vandpresset
2. Alm. Bidet
3. Sprøjt "bagtil"
4. Musik (til at "overdøve" med)
5. Stop
Der findes også enkelte med endnu en knap: Duft ! Og selvfølgelig findes der også dem med elektrisk opvarmet toiletbræt...

Bagagen blev chekket ind helt til København, og kom velbeholden frem - selv om vi har været på mange flyveture på denne rejse, så har vi ikke haft nogen problemer med at bagagen ikke er kommet frem.

Turen til London var lang, meget lang, over 12 timer...
British Airways har, lige som Qantas, fine individuelle underholdningssystemer på deres lange ture. Der var både helt nye og gamle klassiske film, diverse TV-serier, sport osv. at vælge i mellem.

Vi skulle skifte fly i Heatrow's nye terminal 5, så der var endnu et sikkerhedscheck (ikke noget med at købe flasker med hjem fra Japan, så bliver de bare konfiskeret).
Det er ikke specielt nemt at finde rundt i den terminal, men vi spurgte en dame bag en tilfældig skranke, der hurtigt fik fundet ud af hvilken gate vi skulle til, og forklaret os at vi lige skulle en tur med toget over til en anden bygning, for at komme videre.

Afgangen fra Heatrow blev lige udsat en time, fordi et andet fly snuppede vores afgangstid, så vi sad alle klar til afgang en time på startbanen og ventede - det var ikke den mest ophidsende oplevelse, efter at vi allerede havde rejst omkring 20 timer.

Men vi kom godt hjem til Kastrup, hvor et par gode venner stod klar til at køre os den sidste tur hjem - det var vild luksus!

Og det er godt at være hjemme igen.

1 kommentar:

  1. Hej Gunnar

    Mit navn er Marcelo Ramón og jeg har kigget på din rejseblog, som indeholder jo interessante oplysninger om de steder du skriver om, flotte billeder og rejsebeskrivelser.

    Min website: www.easyterra.dk tilbyder oplysninger om lande i hele verden. Vores website er til gavn for ferie- og forretningsrejsende, og giver grundige informationer om blandt andet lufthavnenes faciliteter,
    sammenligningen af priser på biludlejningsselskaber, landets historie, nyttige links, vejr, geografi, osv.

    Det kunne være interessant, hvis du havde mulighed for at sætte vores link på din fine side. Jeg tror, at vores sider ville blive beriget med hinandens omfattende oplysninger om de steder vi skriver om. Eventuelt kan
    jeg tilbyde at sætte en link til din rejseblog på www.airport-desk.dk,når den bliver færdig oversat. Imidlertid kan du kigge på www.airport-desk.com

    Jeg vil gerne hermed invitere dig til at kigge på vores side, der har omfattende oplysninger om nogle lande, der måske vil give dine gæster yderligere viden:

    www.easyterra.dk


    Ønsker du dybtgående oplysninger, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte mig på: marcelo.ramon@easyterra.dk

    Med venlig hilsen og på forhånd tak
    Marcelo Alejandro Ramón

    SvarSlet