onsdag den 10. december 2008

NZ: Hahei - Rotorua

Tog fra Hahei og kørte mod Whitianga, men inden vi nåede dertil, drejede vi af - op ad vej 309, vi var ikke helt sikker på om vi måtte det, fordi det er en grusvej, men vi gjorde det alligevel. Der står et advarselsskilt hvor vejen starter: Smal, hårnålesving, stejl og som sagt grusvej.
Det var da også nogle lidt udfordrende 25 km. Der var smalt mange steder, en del hårnålesving og der var da også et sted hvor vi måtte helt ned i første gear for at komme rundt og op, men så var det heller ikke værre.

Vi stoppede først ved Kauri Grove, hvor vi gik de 10 minutter ad stien for at se Kauritræer (det er de store træer, der var en pæn gruppe, og de bliver ved med at imponere). Vi så også Waiau Falls lidt længere nede, det er da et pænt vandfald, men heller ikke mere. Vandfald har med at være meget store på billeder, og knap så stor i virkeligheden.



Waiau Waterworks, som vi kom til sidst på turen af vej 309, er et meget specielt sted. Som navnet antyder har det noget med vand at gøre - de mest mærkelige konstruktioner, vandpumper, et vanddrevet ur, "vandcykel", men også tarracottafigurer der bare var til pynt. Man kunne også tage sin medbragte mad med, og holde familiekomsammen, for der var BBQ med gratis gas, man skulle bare gøre rent efter sig - og legepladser til ungerne, hvis man ikke bare skulle sige at hele området var en stor legeplads...




Da vi kom ned på asfalt'en igen, slog vi et smut op til Coromandel by, fik postet nogle postkort og købt en is.

Da vi havde sat os for at komme ned til Rotorua denne dag, blev det ikke til mere, for det er en tur på over 250 km. Dog stoppede vi et par gange på turen ned langs Coromandels vestkyst - der var det ene postkortudkik efter det andet.
Og de flotteste træer med røde blomster som lige var ved at springe ud, de voksede på skråninger, og langs vejkanten, alle steder hvor deres rødder kunne få fat .



De 50 km. ned til Kopu, var vejen meget snoet, men resten var almindelig pæn landevej.
Kom frem til Rotorua inden det blev mørkt. Og, ja det er en speciel duft området har, men så heller ikke mere, det er de varme svovlkilder som giver lugten. Efter et lille indkøb, fandt vi en dejlig campingplads, dog mere turistet ind hvad vi ellers havde været på, men så var der også svømmepøl.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar