søndag den 26. oktober 2008

Cairns - Ballonflyvning

Vækkeuret blev sat til klokken meget tidligt - 03:45, for der var afhentning ved hotellet kl. 04:20. Vi skulle ud og flyve med ballon, og det foregår lidt inde i landet, med lift-off når solen står op.

Der var ca. en times køretur, så kom vi frem til en mark hvor fire balloner allerede var pustet halvt op. De var meget, meget store - der kunne være 20 passagerer, fortalte skipper, og 25 hvis de alle var japanere...


Vi lettede roligt, uden den store dramatik, og fløj lavt til at starte med, fordi vinden havde en anden retning højere oppe. Ved at skifte højde kunne skipper så styre retningen en lille bitte smule. Efter et stykke tid kom vi op i små 4.000 fod (lidt over en kilometer), det var et flot syn at se solen bryde igennem morgendisen over bjergene.



Omkring halvdelen af dem der var med i vores ballon, skulle kun med en halv time, så vi gik ned på en mark for at skifte dem ud med et nyt hold. Vi landede med kun et enkelt bump, stille og roligt. En eller to passagerer blev skiftet ad gangen, og så afsted igen, næsten den modsatte retning af den vi landede i - så hurtigt kan vinden skifte.



Igen lidt op og ned, det gik helt fint, men så fik skipper melding over radioen, om at det var begyndt at blæse op. Ved 10 m/s eller mere vælter ballonen når den lander - han så ikke helt så roligt ud mere...

Det var spændende at se plantager og dyr; geder, køer og wallabies - fra oven. Vores nye naboer i kurven, var et par fra Sydney som fejrede deres 26 års bryllupsdag, og de havde også begge to fødselsdag netop denne dag. Hun var fra New Zealand og han var fra Tyskland. De gav os en masse tips om hvad vi kunne opleve på turen ned lang kysten.

Det var tid til at lande, skipper gav os en ekstra landingsøvelse, og formanede os om at synke godt ned i kurven, og holde godt fast - hvis vi nu skulle vælte.
På vej ned fløj vi tæt henover Granit Gorge, et lille udfugtsmål, som jeg havde set på Google Earth inden vi tog hjemmefra, den var flot at se ovenfra - igen...

Skipper nærstuderede træerne, No Worris Mates - "Det blæser max 6 s/m" - vil skulle altså ikke ned og ligge på siden !
Vi landede pænt, 3 til 4 hop og så stod den stille.

Vi kom nu ned og ligge alligevel, men under fuld kontrol. Et tov fra toppen af ballonen blev sat fast på en bil, og mens luften gik ud af ballonen - rent bogstaveligt - trak bilen ballonen ned, og os med ned og ligge. Til sidst kunne vi så kravle ud.


Alle hjalp til med at få pakket sammen, det tog kun et kvarter, så var vi afsted til morgenmad med champagne. Herunder blev der opkrævet 'Levy' dvs. en slags skat eller afgift, på 25 $ (100 DDK) pr. person.

Efter morgenmaden var der en australier som fortalte om nogen af deres mindre kendte vilde dyr, en lille krokodille, en ørn, en hvid ugle og til sidst en slags Tasmansk Djævel (der er 4 slags, de 3 findes på det Australske hovedland, og de er alle i fare for at uddø).



Det var også en lille krokodille på 2 år, den var ca. 50-60 cm. Han fortalte at man i fangeskab, nemt kunne styre hvor store de skulle blive. Hvis man gav dem rigeligt at spise voksede de hurtigt til flere meters længde, mens man kunne holde dem små ved at holde igen med maden.

Da vi nåede hjem til hotellet var der kun en ting at gøre, på med badetøjet og så i poolen. Resten af dagen er afsat til at få opdateret bloggen, og at få pakket så vi kan komme ud og køre i morgen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar