torsdag den 30. oktober 2008

Undara


For en gang skyld kunne vi sove længe, og det var dejligt. Pakkede det sidste, og fik det opbevaret i receptionen i mens vi først fik noget morgenmad, og kom ned efter bilen - vi fik hotellet til at bestille en taxa, det kostede 10$ at blive fragtet ned til biludlejningen nede i byen.
Selv om bilen var lejet fra Maui, var det en subcontractor der hedder Thrifty, som vi fik bilen udleveret fra.

Stor, fed og næsten helt ny dyt - den havde kun kørt 7.000 km.
Det var en Nissan X-trail, med automatgear, fartpilot, aircon og masser af plads til os to, og den lille bitte smule bagage som vi rejste med.



Rattet sad i den forkerte side !!! Det passer nu meget godt til forholdende, for de kører også alle sammen i den "forkerte" side af vejen, og så er det nu ret praktisk at have rattet i højre side af bilen. Der følger andre ting med - visker og afviserblink er der også byttet om på, så selv om det var mange dage siden det havde regnet, fik jeg startet viskerne flere gange...

Venstrekørsel; nej, det er ikke bare noget man gør. Man skal bevidst tvinge sig selv til at trække over i venstre side. Højresving kræver lige en smule forsigtighed de første gange - trafikken kommer ikke lige frem fra den side som man er vandt til - og viskerne synes bestemt at de skal blande sig...

Med "hiv og sving" nåede vi frem til Undara omkring kl. 16. I rejseplanen var der planlagt frokost til os, men bilen kunne vi først få efter kl. 9 (OK, vi trak den nok til kl. 10), og det tager mindst 4 timer at køre ud til Undara. Det var en meget flot tur, flot udsigt, og fruen fik os lokket lidt på afveje, da vi så et WC-skilt der tiltrak sig hendes opmærksomhed. Der var en meget fin indkørsel, med en japansk inspireret port, som vi kørte ind igennem og ned til en lille parkeringsplads - sikken en overraskelse der mødte os dér. Det var en stor flot have, en gang privat, men nu åben for publikum.
Vi talte med ejeren af haven, der fortalte at de havde arbejdet på haven i 11 år. Jeg spurgte om, hvad der havde fået hende til at gå i gang med sådan et stort projekt, "Pure Crasynes" svarede hun, nej, hun havde altid været interesseret i haver og da børnene flyttede hjemmefra sagde hun sit job op, og kastede sig ud i haveprojektet.
Hendes have er stor, meget stor efter danske forhold - 4 acres, hvad det nu betyder...
Hun reklamerer ikke længere, der kommer rigeligt med gæster efter henvisning, fra de lokale B&B's og campingpladser, men hvis du en dag kommer forbi Hillside Eden, må du ikke snyde dig selv for denne oplevelse.
Adressen er:
Terasa and Shane Davis
Fourth Avenue Tarzali Quensland 4884
(Tel: 07 4096 6196, email: hillside_eden_garden@hotmail.com)



Vel fremme i Undara, fik vi installeret os i en charmerende gammel togvogn. Et værelse med toilet og bad, og egen "perron" udenfor. Der er et gevaldigt dyreliv, det pipper og kvækker, og vi har set de første wallabies.

Lavatube'ene blev opdaget i 1987, og åbnet for offentligheden, kun med guidede ture, i 1989, hvor også de gamle togvogne fra en tidligere jernbanelinje blev opdaget - de blev bragt i stand og brugt fra 1990.




Lige nu sidder vi og nyder et par kolde XXXX'er, på "perronen", skriver på bloggen og gør os klar til aftensmaden - en rigtig australsk BBQ.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar