søndag den 26. oktober 2008

Cairns - GBR

Vi var på Great Barrier Reef i dag, vi blev hentet kl. 7:20 og kørt ned til havnen, hvor der ventede en enorm katemaran. Jeg vil gætte på at den var omkring 100 fod (30 - 35 meter).

Det tog ca. 2 timer at sejle ud til en lille sandø på revet, der hedder Michaelmas Cay. Øen er 'beboet' med en masse fugle, men de bor inde på midten, så vi mennesker har stranden for os selv.

Vi havde lånt maske, snorkel og svømmefødder - ja, svømmefødderne fandt vi hurtigt ud af ikke var noget for os, så de røg hurtigt af igen.
Det var flot at snorkle hen over korallerne, og fiskene var så vant til mennesker at de overhovedet ikke reagerede, på at man svømmede hen over dem.


Tilbage på katemeranen, blev der serveret frokost, og derefter var vi en tur med deres Semi Sub - det er en båd med siddepladser og vinduer i bunden, så man kan opleve revet derigennem. Reklamerne viser nogle meget flotte 'kik', men det holder ikke i virkeligheden, fordi glasset er meget tykt.
Selv om vi naturligvis prøvede at filme og fotografere selv, valgte vi at købe en CD med proffesionelle optagelser fra revet, og også en bog med mange fine billeder (CD'en kostede 24 $, og bogen 5$, i alt ca. 100 DDK).

Der er to ting man skal huske at tage med på sådan en tur: Håndklæder og en plastikpose til det våde badetøj.

Det blæste ret meget den dag vi var afsted, ca. 20 m/s. Så har du tilbøjeligheder til søsyge, så skal det siges, at selv en meget stor katemeran ikke ligger stille på vandet, når det blæser så meget - brug dine egne, eller de søsygetabletter der bliver lagt frem.
På turen tilbage til Cairns, var der guitar/sang underholdning i salonen, og der blev også serveret boblevand.

Alt i alt en pragtfuld tur der kan anbefales.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar