fredag den 10. oktober 2008

Og er der noget at se på New Zealand?

Da vi begyndte at spekulere på vores tur sydpå, var de faktisk kun Australien der interesserede os, men når vi fortalte at "Vi tager nok et smut sydpå...", så kom det promte fra næsten alle: "Så skal I altså også til New Zealand !!!"
Så der er vel et eller andet der er værd at bruge tid på dér...

Jo, vi tager naturligvis lige et smut omkring NZ, men har bestemt os til (når vi nu kun har 14 dage), til at bruge al tiden på nord-øen.
Så kan det være at vi en anden gang tager "Den store New Zealand tur", for vi har også hørt meget om den storslåede natur nede syd på - men det bliver en anden gang.

Lige som på Tasmanien bliver det en Camperferie, når vi nu alligevel lige har ofret en uge på at lære det - ikke?
Så selv om der ikke er nogen fast plan, er tanken at drage nord på, fra Aukland, som er vores eneste faste holdepunkt i NZ. Øverst oppe skulle der være nogle meget flotte skove, med nogle afsindige store træer - Skal vist bare ses. Og så sønden om...

Ninety Mile Beach skulle også være storslået nok til at man kunne bruge lidt tid på det, men ellers ligger seværdighederne nok lidt mere 'Midt i'. Så tilbage til Auckland (At holde fruen væk fra bymæssig bebyggelse i flere dage, vil bare resultere i "hørlige lyde" - Det går nok ikke !)

Man kan også tage en tur ud østpå, til halvøen Coromandel. Dér kan man komme i nærkontakt med naturen på en måde som man ikke finder nogen andre steder i verden: Hot Water Beach - grav et hul i sandet ude på stranden, lad havvandet fylde det op, og så er der dømt "Natur-Spa" ???
Jo, den er god nok, der flyder en underjordisk flod lidt neden under stranden - som bliver varmet op af magmaen i jordens indre - så der kan blive ret lunt i de huller alle turisterne (og Kiwierne selv) graver på stranden.
OBS: Husk, det er kun en time før og efter lavvande man kan muntre sig, så check lige tidevandet (se samme hjemmeside) hvis du kommer forbi, og har de lyster.

ROTORUA - Den by/det område, kan man bare ikke komme uden om (er jeg blevet fortalt?), så der skal vi også forbi. Igen, det skulle være som om jordskorpen bare er "lidt for tynd"...
Lidt udenfor byen kan man opleve de mest underlige ting, mudderhuller der står og bobler, farverige søer og gejsere (og så er der vist en smule "stank" af svovl over det hele...)
Lidt lokalkolorit i byen? Prøv Roturoa museum

Take the Plunge i Lake Taupo - Næ'e tak, for en lille menneskealder siden måske, men ikke i dag. Der er dog andre ting som kan inspirere.
Lake Taupo er NZ største sø (616 Km2 - Jo, for globetrotterne, det er lige så stort som Singapore). Søen ligger i et krater der er dannet ved et kæmpemæssig vulkanudbrud i år 181 - Forhåbentligt holder den vulkan sig pænt i ro indtil vi er hjemme igen !!!
(Et hul på over 600 kvadratkilometer? Begrebet "trommehinde" må have manglet i mindst en generation...)

Tongariro nationalpark er jeg blevet anbefalet: "Man kører lige ind i mellem vulkanerne..."
Jo'e - det skal da også opleves. Vi har ikke sat os for at køre helt ned til Wellington (hovedstaden), men det kan da godt være at vi alligevel når det. Alligevel, så skal vi da ned omkring Wanganui ("Stor Flod" skulle det betyde), der skulle der være nogle spændende terrasse formationer langs kysten.

Noget nord for byen Wanganui, findes der en ting som man absolut ikke finder andre steder i verden: The Bridge to NoWhere (Google har dog lige lært mig, at der måske alligevel er endnu en "Af den slags i Alaska", vel og mærke en rigtig dyr én)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar