onsdag den 12. november 2008

Brisbane - Anden dag

Der stod sightseeing på programmet denne dag. Igen blev vi hentet ved hotellet og kørt hen til opsamling. Dér måtte vi vente til kvart over 9, fordi den bus vi skulle rundt med, kom fra The Gold Coast, og var blevet fanget i trafikken.

Vi kom lidt rundt i byen, og fik vist mange af de historiske hhv. Vigtige bygninger i byen, inden vi kom frem til Breakfast Creek (Jo, det hedder den sandelig), hvor vi - igen - fik morgenkaffe/the med scones.
Breakfast Creek blev opkaldt af John Oxley, tilbage i det herrens år 1824 - Fordi en indfødt ville have fat i hans hat (Se nærmere på Wikipedia)

Så gik turen videre ned til en slags havnerundfart, med en tur op ad floden. Byen begyndte at udvikle sig for ca. 50 år siden, men specielt de sidste 15 år er der sket meget omkring havnemiljøet, fordi man ikke længere laster/losser helt inde ved byen, men længere ude. Så nu er hele den tidligere havnefront ved at blive bygget om til mondæne lejlighedskomplekser.

Der bliver dog gjort en del for at bevare noget af det gamle miljø, da mange bygninger er fredet, og derfor kun må ændres indvendigt.

Den gamle sukkerfabrik, der ligger ned til floden, og som tidligere håndterede 2/3 af Australiens sukker, er nu lavet om til en slags eksperimentarium.


Før vi lagde til kaj, sejlede vi under Story Bridge som er en gammel stålbro (bygget af rigtig mange stumper, som er nittet sammen). Denne bro var den eneste der var åben under den sidste oversvømmelse i 1973 - fordi den har et frit spænd over floden. De andre broer fik skader på dere bropiller, og måtte lukkes og senere bygges om.


Vi lagde til kaj igen, ved Brisbane's Pariserhjul (Nej, det imponerer ikke efter man har set Singapore Flyer). Købte frokost, og forsatte så til Lone Pine, et lille Zoo/dyrehospital - primært for koalaer, men der er andet - Dér var der masser af vågne koalaer.

Fruen blev (for 15$) foreviget med en af slagsen i favnen. Ups, den var vist ikke helt tæt for neden...
Koalaerne ser meget "Fluffy" ud, men faktisk er deres hårlag kun omkring en tomme tyk, og så vejer de ca. det samme som en lille hund - ca. 7 kg.



Der var et lille foredrag om koalaer, hvor vi bl.a. fik at vide at de har hver deres ansigtsudtryk og farvetegning. Efter man havde fået det at vide, var der ret nemt at se forskel på dem, der var lige pludselig ikke nogen af dem der lignede hinanden.

Vi så også små kænguruer, wombats, emuer og de allestedsnærværende Wild Turkies.

I den obligatoriske shop ved udgangen, fandt vi endelig en CD med australsk "Folkemusik" (Waltzing Mathilda og lignende), og fruen forelskede sig i en lille halskæde med et koalavedhæng og tilhørende ørestikker.

Sidste stop på turen, var Mt. Coot-tha. Der var der en fantastisk udsigt over byen, og det var faktisk så klart vejr at man kunne se helt ud til havet.



Tilbage på hotellet, fik vi lyst til at prøve de enorme, og gode, bøffer de er kendt for i Brisbane.

Så ned i supermarkedet og hente bøffer - en bøf på over 300 gr. "smelte-på-tungen-mør" kan erhverves for 7$ (under 30 DDK) - og de fylder næsten hele tallerkenen...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar