onsdag den 5. november 2008

Mackay - Gladstone

Tidligt op igen - kl. 6, og afsted efter morgenmaden, inden trafikken blev... Nå, nej det var jo søndag !
Startede igen med at tanke op, så vi kunne klare resten af dagen, og så var det ud på de lange landeveje. De er ikke meget anderledes end dem vi har hjemme i Danmark, men her er den normale marchhastighed 100 km./ timen.

Australierne er meget omhyggelige med at overholde hastighedsgrænserne, så man lærer hurtigt at sætte pris på fartpiloten. Årsagen til deres respekt for hastighedsgrænserne, ligger nok mest i, at der er mange hastighedskameraer. Man ser dem ikke, men de er der!!!

Stoppede i Rockhampton, og fik frokost. Der kunne man høre at sproget begyndte at ændre sig - man skulle spidse mere øre, for at forstå det (mere Aussie)

Vi har kørt over 500 km. i dag, og lå her i eftermiddags og filosoferede lidt i poolen: Måske skulle man have fløjet mere? F.eks. ned til Brisbane, og så taget en tur derfra til Fraser Island? Jo, men så skulle man jo også hele tiden sørge for at baggagen var "flyveklar" (én kuffert og én håndbagage), møde tidligt i lufthavnen, have transport frem og tilbage og - ikke mindst - undvære bilen der hvor man kom frem. Det er svært at sige hvad der er bedst.

Fik roomservice i dag, for restauranten var lukket om søndagen. Det var nu både glimrende og til en meget rimeligt pris.
Der var udsigt fra altanen ud til haven/poolen, og længere væk, et af Australiens største aluminiumsværker. Det er nok også derfor at der ligger Queenslands største elværk i Gladstone.
Aluminiumsværket skinnede som et juletræ om aftenen, med flere tusinde lys på - Et imponerende syn.



Gladstone fremstod som en arbejderby, med mere almindelige huse.

På turen ned til Gladstone, skiftede naturen og blev mere grøn.
Der var 26 grader da vi tog afsted om morgenen fra Mackay, og igen 31 grader da vi kom til Gladstone.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar