torsdag den 20. november 2008

Sydney - tredie dag

Sydney - tredje dag
Sov længe, kl. var da mindst 8 inden vi stod op...
Vi havde bestemt os for at dagen skulle gå med at tage et havne cruise, og en tur op i Sydney Tower - et kik på kortet, og vi bestemte os for at vi efter havnerundfarten også kunne tage Monorailen til tårnet...

På vejen ned til Darling Harbour (dér har vi snart været et par gange) kom vi forbi FM Hairstudio på Pitt Street, hvor vi blev klippet for 15/20$ (i alt 35$ for os begge to - altså omkring 120 DDK)

Nede på havnen fandt vi Captain Scott's Cruise, og fik plads på en båd, slidt - men med charme...



Man kunne, hvis man havde lyst, hoppe af og på som man havde lyst til (med de billetter vi havde), men vi skulle nå en del denne dag, så vi tog "bare" turen rundt. Vejret var klaret op, og vi havde en rigtig god tur ud omkring Shark Island og tilbage igen.
Shark Island fik sit navn fordi der tidligere har været hvalfangerstation på øen, og alt det "overskud" der blev smidt i vandet, tiltrak naturligvis hajerne, og fordi der altid var hajer omkring øen, fik den navnet Shark Island.

Tilbage i Darling Harbour, hoppede vi på Monorailen, og der faldt vi i snak med et par fra sydaustralien, som ville høre hvor vi kom fra. De kom selv fra Victoria og de havde ofte holdt deres ferier, med at køre i Camper til både Perth og Broome (langt, meget langt, ovre vestpå...)

På vejen til tårnet, kom vi forbi en station der hed Chinatown, og bestemte os for at vi ville tage tilbage og prøve at spise rigtigt kinesisk inden vi gik hjem.

Sydney Tower, halli-hallo... Der er bare en ret god udsigt derfra !
Men først løb vi ind i en "forestilling" kaldet Oztrack, som startede med med nogle videomontager, og bagefter forsatte med en anden slags forestilling, hvor man sad i sæder der fik en til at fornemme at man "fløj" rundt i Australien - vildt og spændende.




Så først gennem et sikkerhedschek (går du med lommekniv som jeg, er det smart at have en fototaske med - og hurtigt smugle lommekniven ned i den..)
Så var der dømt elevator - til første sal, 300 meter oppe !
Der var stadigvæk en kolonorm fantastisk, og overvældende, udsigt deroppe! Så sørg for rigelig "film" i kameraet, hvis du kommer forbi...






Nede på jorden igen, tog vi endnu engang Monorailen til Chinatown, og fandt en spændende restaurant - jo, rigtigt sammenstrikket kinesisk mad smager bare lige en tand bedre end det vi køber på kinagrillen derhjemme.






Vi havde planlagt at tage forbi posthuset, og købe en boks til at sende noget hjem i, inden vi skulle til at pakke kufferterne flyveklare igen. Desværre havde posthuset lukket 15 minutter før vi kom.

Ellers blev der vasket, strøget, og pakket kufferter - så vi var klar til morgendagens flyvetur.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar