torsdag den 20. november 2008

Hunter Valley - Blue Mountains - Sydney

Tog afsted ind til Sydney, og derfra ud vestpå, til Blue Mountains. Vi kørte til Scenic World i Katoomba og købte biletter til "Den store tur".

Først tog vi Skyway over Katoomba Falls - et stykke ude over kløften bliver glasgulvet i gondolen gennemsigtigt, og guiden fortæller en masse om hvor langt og højt og stort alting er - men det eneste der hænger ved, er at hvis vi falder ned vil det tage 4,5 sekund at nå ned til bunden af kløften...

Ovre på den anden side af kløften går vi en tur rundt, og ser på udsigten - er der bare flot? Jo vist er der det !
Filmer og fotograferer udsigt og vandfald (lige som alle de andre turister...)




Tilbage på den side hvor vi kom fra, hoppede vi på "toget" (Scenic Railway) og kørte ned, meget stejlt (over 50 grader), til et område hvor man kunne vælge mellem 3 forskellige gåture, på hhv. 10, 30 eller 50 minutter, vi tog den korte tur, hvor der var en del udstillinger på vejen, fra dengang der var kulminedrift.
 


Alle gåturene førte hen til en Cableway som tog os op til Scenic World igen.
På vejen op så vi igen de tre søstre, og kom tæt forbi Ophan Rock
Der blev tid til kaffe og kage, inden vi satte kursen mod Sydney. På vejen slog vi et smut inden om det Olympiske stadium - det var bare stort, simpelthen olympiske dimensioner!


Fandt langsomt ind gennem trafikken til det indre Sydney, og blev glædeligt overrasket over at der var parkering under hotellet. Som i alle andre storbyer, er parkeringspladser en mangelvare.
Vi skulle aflevere bilen næste morgen, så den skulle tømmes helt - på tre uger får man samlet sig en masse ting (vi får det aldrig nogensinde til at være i kufferterne).
Det tog tre ture med elevatoren, inden det hele var bragt op på værelset.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar